Perşembe, Kasım 29, 2007

Birkac politika, facia meditasyon ön bilgisi- 2007 sonlari ve 2008 den itibaren

Erdogan ve Gülün fikir degisikligi

7 Kasimda ana sitemde ilk yazdigim gibi, önümüzdeki aylarda sayin cumhurbaskanimiz ve basbakanimiz arasinda ortaya cikacak degisik fikirler basinada duyulacak. Eskiden hemen hemen hep ayni düsündükleri konular simdi münazara konusu olacak ve halk daha cok cumhurbaskanina hak verecek.

Türk halkinin secimlerdeki güven ve rüyalari malesef sarsilacak ve iktidar partisine güvenleri azalacak. Sesler yükselecek ve kendini duyuracak.

2008 de PKK baskani Abdullah Öcalanin cezaevinden cikmasi icin konusmalar baslayacak. Ben bunu 30 ekimde bir meditasyonumda hissetmistim.

Türk vatandasi, kürt asilli, tutuklu PKK lideri Abdullah Öcalan serbest birakilacak. Türkiyeye büyük sok verecek bu haber, kürt asilli vatandaslari önce cok sevindirecek fakat kisa bir zaman sonrada hayal kirikligina ugratacak. Bu olay herkese nasil olabirdi dedirtecek fakat.. Ben bu olayin coktan ic ve dis politikacailar tarafindan hazirlandigini hissettim. Yavas yavas 2007 sonlarinda acikta konusulacak bu konu, artik halkin kulaginada gelecek. Bana göre bu olay hazir ve tam zamani bekleniyor.. Öcalana karsi herkesin duyup konusacagi suikast denemesi basarisziz olacak ve ondan sonra serbestlik konulari acilacak.. Bu suikast bir politika stratejisi olmayip, bazi insanlarin özel kininden dogacak.

Öcalanin beraati ne güney doguya nede etrafina beklenilen rahatligi getirmiyecek. Ne türk asilli, nede kürt asilli vatandaslara beklenilen, görülen yada hissedilen bir faydasi olmayacak.

Baris isteyen insanlarin umutlarini ayni dogu ve bati almanyanin ilk birlesme günlerinde yasanan sevinc hislerinin cabucak bittigi gibi, kisa bir zaman sonra bitirecek. Eger türk ve yabanci politikacilar Öcalanin serbest birakilmasinin o anda cok mühim oldugunu onaylarsa, bu 2008de gercek olabilir. Meditasyonumda gördügüm kalabalik, hissettigim plan ve stratejilerin bana ya 2008 ya da 2010dan sonralarinda gercek olacagina inandirdi.

Türk topraklarindan bir karis toprak alinmadan(?), Irak'a bagli, icinde en fazla Irak topraklari üzerine kurulacak Kürdistan devletinin politikacilariyla Türkiye Cumhuriyeti politikacilari yakin dogudaki sulh gelismelerine büyük katki yapacaklar.

Medyada flash haberler: Ege ve Karadeniz

2008 den itibaren Tsunami benzeri tehlikeleri türk halki alisik olduklari tabiat tehlikelerinden daha degisik olanlarini taniyacak.

Akdeniz:
Depremler ve büyük bir Hortum Faciasi büyük zaralar verip, gökten balik ve diger seyler yagdiracak.

Bütün Türk ve Kürt asilli vatandaslarima simdiden sakin, kardesce bir 2008 ve yalniz simdiyi degil, ileriyide gören politikacilar diler, onlardan türkiyemize iyi baklamalarini rica ediyorum. Ülkemiz inanin, dünyanin hemen hemen en güzel ülkerinden biri.. Hem türkiyemize, hemde sayin Atatürkümüzün hepimize hediye ettigi demokratik gelecege yazik olmasin. Yeni yilda hepnizin mutluluk ve sihhatide eksik olmasin.

7 Kasim 2007 de almanca yazilan: 2007 sonlari ve 2008 den sonra

Hiç yorum yok: