Çarşamba, Nisan 22, 2009

İki tane Falci Fıkrası

Bir müslüman Hoca Falcıya gitmis:


Amerikada, yani kendi ağzından gavuristanda yasayan çok meshur bir üfürükçü ve müslüman din adamı bir gün falcıya gitmiş:

Sayın hocam sizin öldüğünüz gün türkiyede tam bir bayram gününe denk gelecek..

Hoca sormus: "ne bayramı, kurbanmı, şekermi, hangi bayramda?"

Falcida "Siz hangi gün ölürseniz ölün beyefendi, o gün Türkiyede bayram olacak" demiş..
==================================================================================

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı 2009 belediye seçimlerinden sonra eşleriyle beraber ailece bir falcı ya gitmişler ve sormuşlar:

Türkiyenin geleceiğinde daha neler olacak, biz tüm milleri ilerde allahin çatısinın yani gökyüzünün altında toplayabilecekmiyiz?

Falcı fincana bakmış, bakmış, allah allah bu nasıl ilginç bir fal demiş ve başlamış konuşmaya

Vallahi sokaklarda çılgın gibi dans eden, sevinçten haykıran, birbirini kucaklayan insan yoğunluğu görüyorum.. Bana çok mühim bir şey kutluyorlar gibi geldi, çok büyük bir sevinç bütün türkiye 9 dan 99una kadar birleşmiş, sevinçten hopluyorlar, zıplıyorlar ve durmadan el sallıyorlar.. Hepside bir şarkı söylüyor gibi görünüyor.. bağira bağira bir ağizdan.. Birde damla damla yağmurda uçan bir keklik görünüyor, onun yanındada müzik notasına benzer bir şey var.

"Gördünmü Abdullah, demedimmi bir gün hepsi bize el salliyacak diye, geldik yolun sonuna gardaş" demiş Başbakan...

Tam Cumhurbaşkani sırıtarak gülümseye başlayıp, hanımlarda ellerini açıp şükür allah bize bu günleride göstereceksin diye dua edecekken, Falcı derki..

Herhalde siz beni yanlış anladınız, onlar sizi uğurlamanın mutluluğu içindeler ve sevinçten el sallıyorlar.. Bir daha dönmemek üzere gitmenize, kalmanıza değil..sizlerin falda hepinizin sırtınızı gördüm, onların söyledigi şarkılardan gittikçe uzaklaşıyor, kaçıyor gibisiniz..

===============================================================================

Hiç yorum yok: